ДОСТА Е ОД ЛИЦЕМЕРИЕ, ПАТРИОТИТЕ ДА СЕ ПОГЛЕДНАТ ВО ОГЛЕДАЛО

ВО КОЈ ПРАВЕЦ ТРЕБА ДА СЕ ДВИЖИ МАКЕДОНСКАТА ДИПЛОМАТИЈА

ОМАЖ ЗА КУРИРИТЕ И НАРАЧАТЕЛОТ

ШТО НАПРАВИВТЕ, СРУШИВМЕ ДИКТАТУРА ЕТЕ ТОА НАПРАВИВМЕ, А МАЛКУ ЛИ Е

Објавено на 6/23/2017 11:25:30 AM

М-р Глигор Стоименов

ДОСТА Е ОД ЛИЦЕМЕРИЕ, ПАТРИОТИТЕ ДА СЕ ПОГЛЕДНАТ ВО ОГЛЕДАЛО

Историска е затоа што претставува почеток на една нова политика кон соседите, а тоа е политика на градење мостови и пријателство со државите кои не опкружуваат и со кои се уште имаме некои отворени прашања. Токму така треба да функционира македонската дипломатија за што и пишував во минатиот текст и за што добив позитивни критики и размислувања.

Моќта на парите

Економско-филозофски ракописи на Карл Маркс

Отворено писмо до САД, НАТО и ЕУ

м-р Глигор Стоименов

Хорхе и последната измама

М-р Глигор Стоименов

Москва; Марш против стравот

Одбележана смртта на Борис Немцов

Објавено на 3/30/2017 3:20:51 PM

Напредна технологија

4 револуционерни технологии кои ќе го променат светот

Сите знаеме дека со времето и "технологијата оди напред". Во блиска иднина голема е веројатноста дека животот би требало да ни е многу поедноставен и полесен на сите полиња. Сепак тоа е и целта на технолошкиот развој. Погледнете кои се едни од најреволуционарните технологии кои се достапни и кои се усовршуват овој период. 

Нова екстензија за временските услови достапна на Фејсбук

Фејсбук има нова опција која прикажува целосна временска прогноза на мобилната и на декстоп апликацијата.

YouTube со нови опции за live streaming

Можност за заработка преку YouTube streaming

Архитектура

Уникатна куќа во форма на триаголник

Објавено на 3/28/2017 10:32:16 AM

Социјални мрежи

Како засекогаш да исчезнете од социјалните мрежи?

Доста ви е од Snapchat? Ве умори Twitter? Се заситивте од Facebook? Сакате да исчезнете од социјалните мрежи? Тоа можете да го направите, а патем да не ги изгубите драгоцените податоци.

Да почнеме со ред...

Објавено на 3/22/2017 4:28:04 PM

Хрватска

Загреб: Книжевна вечер на тема „Манастири и цркви во Македонија“

Во рамките на културната манифестација „Денови на македонската култура“ на 15 март 2017 година,во организација на Македонското културно друштво „Охридски бисер“ од Загреб, Хрватска, а во просториите на Заедницата на Македонците во Република Хрватска, се одржа книжевна вечер насловена како „Манастири и цркви во Македонија“. Манифестацијата се одржа под покровителство на Советот за националните малцинства на Република Хрватска.

СЕРВИСИ/УСЛУГИ